В Сингапур отвори врати един от най-големите океанариуми в света. Част от празника на 3 април стана и откриването на още една забележителност тук – най-големият в света сладководен аквариум. Неговият обем е с впечатляващите 2 хиляди куб. м.

Размерите на най-големия „прозорец”, през който посетителите могат да се любуват на речните обитатели, са 22 х 4 м. Аквариумът стана част от големия комплекс River Safari park. Освен риби тук можете да видите и голям брой обитаващи сушата животни. В River Safari са намерили дом обитатели от 8-те най-големи речни системи в света, в това число Амазонка, Меконг, Конго, Ганг и даже Мисисипи. В парка вече може да се видят и няколко ламантина, които по-рано обитаваха Сингапурския зоопарк. Новият им дом е четири пъти по-голям в сравнение със стария аквариум в зоопарка.

Създаването на River Safari park се оценява на 160 млн. долара. Комплексът обхваща над 12 хектара. Тук са събрани над 5000 риби и животни от повече от 500 вида. През миналата година, отново в Сингапур, бе открит най-големия дотогава аквариум с морска вода.