Необичайното колело е предназначено за деца и се привежда в движение с ритмични завъртания на кормилото и рамата с предните колела в различни посоки.

Компанията Radio Flyer пусна на пазара оригиналното превозно средство за деца Ziggle, което се управлява и задвижва много лесно и бе посрещнато с въодушевление от най-малките, а и от по-големите. Конструкцията на колелото е съвсем елементарна. На основната рама са закрепени седалката, задната (фиксирана) греда с две колела и кормилото, свързано с предната греда, която също е с две колела.

За да се задвижи Ziggle е необходимо да се извършват ритмични завъртания на тялото и кормилото в различни страни. Ниският център на тежестта и добрата устойчивост позволяват да се изпълняват различни фигури от „висш” пилотаж — например, завои на 180 или 360 градуса, завъртания, спускане дори по пързалка и т.н. Ziggle е напълно способен да стане алтернатива на три и четириколесния велосипед за деца от 3 до 8 години. Положението на седалката се регулира според ръста на детето.

Колелото тежи около 5,2 кг и може да бъде карано от деца с тегло до 37 кг. Засега Ziggle се предлага само в червен цвят на цена около 50 долара.

Ето го в действие:

Източник: Gizmag.