Motorola представи смартфона Droid Turbo 2, който, по думите на компанията, е първият в света телефон с нечуплив екран. Подробности за него може да се намерят на сайта на компанията.

moto_turbo_press_1Екранът на устройството е защитен по технологията ShatterShield. Покритието се състои от пет слоя, които предпазват 5,4 инчовия дисплей от напукване и счупване при падане. Когато един слой получи повреда и престане да функционира, той се заменя от следващия. Производителят гарантира дълговечност на екрана в течение на четири години.

Журналисти от Venture Beat, тествали новото устройство, потвърдиха здравината на дисплея. След 30 падания екранът на смартфона останал здрав, само с едва забележими драскотини по краищата.

Droid Turbo 2 разполага с четириядрен процесор Snapdragon 810 от Qualcomm с тактова честота 2 гигахерца. Основната камера е с матрица от 21 мегапиксела, фронталната — с пет мегапиксела. Друга новост е възможността за 15 минути смартфонът да се зареди за 13 часа работа. Капацитетът на напълно заредена батерия е за 48 часа режим на работа.

В САЩ смартфонът вече излезе на пазара на цена 624 долара.