Ако сте от мъжете, които по това време на годината започват да полагат повечко грижи за фигурата си, за да са във форма за лятото, то може да намалите усилията, поне за този сезон . Налице е нова модна тенденция, която позволява малкото излишно тегло в областта на корема да не носи притеснения.

what-dad-bod-dadbod-girls-guys-fat-guts-belly-prefer-trend-internet-real-women_0От известно време в социалните мрежи започна да набира популярност тренд, наречен „dadbod“ (от dad body – „татково тяло“). С този термин се описват мъже с конструкция, при която мускулите изпъкват слабо и в добавка си имат малко бирено коремче.

Всичко тръгва от пост на студентката Маккензи Пиърсън от Университета Клемсън, САЩ, благодарение на който се появява въпросният термин. В поста се говори с положително чувство за тези мъже (татковци обикновено), които „от време на време посещават фитнес залата, но обичат да пият по едно-две питиета вечер, а понякога са в състояние да изядат наведнъж 8 парчета пица“.

Това не са мъже, страдащи от наднормено тегло, но не са и такива, които могат да се похвалят с плочки на корема. Към тях се отнасят представители на силния пол с индекс на масата между 25 и 29,9 на възраст от 20 до 54 години.

Тази конструкция на мъжкото тяло се оказва доста популярна сред жените, защото не плаши със съвършенство, към такъв мъж е приятно да се притиснеш, а и той изглежда по-естествен и привлекателен.

Освен това жените не искат да стоят редом с мъже, които ги карат да се чувстват неуютно по отношение на собственото им тяло. В същото време мъжете с „dadbod“ позволяват на представителките на нежния пол да бъдат център на вниманието и да се чувстват по-красиви.

„Dadbod“ говори и за това, че тези мъже не се плашат да нарушат диетата и могат да ядат практически всичко, т.е. те са идеалните съпрузи.

Като ответна реакция много жени започваха да публикуват в социалните мрежи свои снимки на които са с „неидеално“ тяло с хаштаг #mombod („мамино тяло“). С тях се призовават жените да не се притесняват от тялото си, преминало през бременност и раждане.