73.СОУ с преподаване на чужди езици“Владислав Граматик“, София предлага висококачествено образование, като съчетава в учебните занятия традиции, актуални изследвания и модерни структури на обучение. За поредна година 73 СОУ е в първата десятка елитни училища с най-висок минимален бал, като тази година е на 4-о място в класацията. Всяка година тук се осъществява прием на ученици след завършен 7 клас в четири паралелки с чуждоезиков профил – немски език (като втори чужд език – руски или френски). Тази година гимназията отваря още една паралелка. Така децата ще учат в пет класа с първи немски и втори руски или френски език. Приемат се по 14 момичета и момчета в клас.

Училището предлага възможност за получаване на Немска езикова диплома Deutsches Sprachdiplom. Издава се от Конфедерацията на министрите на образованието в Германия, след успешно положен изпит в 12 клас. Този сертификат гарантира високо ниво на владеене на езика и дава право за обучение във висши учебни заведения в Германия и Австрия. Години наред нашите ученици полагат успешно изпит за получаване на сертификат за владеене на руски език към Руския културен център.

Училището разполага с прекрасни условия за спорт и развлечения. На разположение на учениците са: баскетболно игрище, футболно игрище, професионален терен за софтбол, два физкултурни салона.73.СОУ с преподаване на чужди езици “Владислав Граматик”
се намира в южната част на София – ж.к.Гоце Делчев, ул.Георги Измирлиев №2.

Повече за знанията, уменията и възможностите, които дава DEUTSCHES SPRACHDIPLOM C1 можете да видите на БЪЛГАРСКИ или на НЕМСКИ език.