Японската художничка Юсуке Ооно сътвори истински шедьовър, използвайки бележник с бели листа и лазерен нож. Произведението й представлява приказна детска книжка с панорамни рисунки, които имат невероятна дълбочина и се променят с разлистването на страниците.

Художничката създала книжката за участие в конкурса „Your Fab 2012″ („Твоята приказка 2012″). В съревнованието взели участие редица дизайнери, борещи се за признание в своята област.

След като членовете на журито видели творбата на японската художничка, съмненията отпаднали: главният приз бил присъден с пълно единодушие на Юсуке. Малката чудновата книжка покорила и сърцата на публиката и не оставили равнодушен никого.

Какво всъщност представлява тази книжка, която се хареса толкова много на публиката? В затворен вид тя прилича на обикновен бележник. Може да се каже, че изделието е съвсем незабележимо, докато не го разтворите. Тогава започват чудесата. Бележникът се преобразува в приказна страна. Прелиствайки страниците, пред погледа ви се появяват удивително красиви образи от детските приказки. Гори, приказни животни, вещици, джуджета – всичко се сменя бързо пред очите ви. Всяка страница съдържа в себе си триизмерни фигури, които се наслагват едни върху други. По този начин зрителят може да види момент от сюжета, който като че ли е замръзнал във времето.


Източник: www.scoop.it