Компанията BitbangerLabs обещава да даде възможност на хората да управляват своите сънища. Благодарение на разработеното от кампанията устройство RemeeDreamMask ще стане възможно да си разработвате сценарии на нощните съновидения и да виждате насън всичко, което поискате.

Новото устройство прилича на външен вид на обикновена маска за сън, каквито се използват отдавна в самолетите, а и у дома. Вътре в маската, обаче, се намира сложна система от светодиоди, която (твърдят авторите й) може да управлява състоянието на централната нервна система посредством въздействие с периодични светлинни импулси върху рецепторите в очите. Различните комбинации от светлинни импулси се превръщат в мозъка в различни модели, и стават в крайна сметка илюзии. Интензивността и цветовата гама на тези картини зависи от честотата и мощността на светлинните проблясъци. За управлението на сънищата е нужен и компютър (лаптоп или таблет), към който се включва маската.

Немските учени отбелязват цял куп полезни свойства на новата маска. В проведените експерименти било установено, че тя притежава чудесни свойства и спомага за лечението на разстройство на вниманието, например. Освен това, ярките светлинни импулси от светодиодите затоплят молекулите вода в кожата и правят последната по-еластична. Някои от участниците в експериментите дори твърдят, че бръчките им са намалели. Не се дава информация, доколко успешно е било „програмирането” на сънища, но вероятно вече има доста желаещи да си закупят чудодейната маска, която вече се предлага на пазара.