Японска компания, специализирана в производството на 3D-печат, предложи на японките необичаен начин за засвидетелстване на чувствата към любимия чрез направата на шоколадова миниатюра на главата, която е копие на всеки един клиент.

Само за 6 000 йени ($66), желаещите жени се подлагат на цифрово сканиране във формат 3D, което позволява на 3D принтера да проектира и разпечата пластмасов модел на главите им, предаде The Guardian.

Пластмасовият модел след това става шаблон за силиконова форма, в която се отлива шоколадова версия на главата на клиента. Има възможност сладката изненада  да бъде изпълнена както в реалистичен вариант, така и като забавна карикатура.

Работилницата, открита по инициатива на веригата FabCafe, се намира в Токио и бързо разпродаде цялата си продукция и приключи приема на поръчки доста преди Деня на влюбените.

Любопитното е, че в Япония за деня на св. Валентин подаръци правят само жените, докато мъжете правят това на празник, наречен Белия ден. От FabCafe вече планират да отворят аналогична работилница за празника, този път само за мъже.

Източник: Livescience.com