Народно читалище „Постоянство“ 1856 – Лом и Драматичен театър „Кръстьо Пишурка“ ви канят на 01.11.2016 г., вторник, от 11.00 ч.  в театър „Сълза и смях“ – открита сцена на спектакъла „ХИТЪР ПЕТЪР“ от Петър Незнакомов.

%d1%81%d0%bd%d0%b8%d0%bc%d0%ba%d0%b0-%d1%85%d0%b8%d1%82%d1%8a%d1%80-%d0%bf%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%80

Режисьор: Николай Априлов

Костюми: Диляна Първанова

БИЛЕТИ НА КАСАТА НА ТЕАТЪР „СЪЛЗА И СМЯХ“ – ОТКРИТА СЦЕНА

ЦЕНА НА БИЛЕТА 3.00 лв.

ОЧАКВАМЕ ВИ!

Хитър Петър

Една среща с Хитър Петър-традиционен герой от българския фолклор, точно днес е повече от необходима. Той е един от националните ни герои в които откриваме нови измерения на духовните корени на нацията.

Хитър Петър е „роден” от анонимни  автори на народни умотворения преди повече от 400 години. Образът му е на беден селянин, отличаващ се с изключителна хитрост, мъдрост и находчивост, както подсказва и името му.

И  в спектакъла на Драматичен театър „Кръстьо Пишурка” – град Лом, Той – Хитър Петър е такъв какъвто го е създал в представите си Народът. С бистър ум се противопоставя на покварени и алчни чорбаджии, сановници, народни изедници и единствено чрез Хитър Петър, българите успяват да се изправят срещу своите подтисници, като ги осмиват и надхитряват.

Много българска музика има в спектакъла. Истинска, силна, красива! Енергично раздвижените гледки, които нашите танцьори създават, също привнасят непреходна българска хубост в постановките!

Да си припомним тези  български красоти и черти от характера ни, никога не е излишно, нали? Още повече днес, когато спорим – „робство“ ли е, „владичество“ или „съжителство“…

                                                                       Николай Априлов, режисьор