Само след една година във  Венсенския лес в източната част на Париж ще заработи уникален зоопарк, в който посетителите ще могат да наблюдават животните, преминавайки през пет географски зони, възпроизведени с най-малки подробности.

На огромна територия ще бъдат имитирани ландшафтите и екосистемите на пет географски зони: Патагония, Сахел (африканската савана, простираща се от бреговете на Атлантическия океан до Африканския рог), Европа, Амазония и Мадагаскар. Във всяка от тези зони посетителите ще могат да видят характерните за тези места растителни видове и да се запознаят с обитаващите ги животни.

Огради в зоопарка ще има, разбира се, но изкусно маскирани с растителност и вписани в пейзажа, така че хората ще имат пълната илюзия, че животните се разхождат на свобода, на една ръка разстояние. Освен това, в екосистемата всичко е направено така, че хищниците да не се срещат със своите потенциални жертви, дори и визуално.

В зоопарка ще има гидове, които могат да ви съставят различни маршрути, по време на които ще получите и задължителната интересна информация за живеещите тук животни, както и за опасностите, които заплашват един или друг вид. Зоопаркът ще бъде част от  френския Национален музей по естествена история, който отделя голямо внимание на образователната и просветителска работа сред деца и възрастни.