Младата финландска компания Kiosked разработи нова платформа за разпространение на реклама в Интернет.

Компанията предлага да се откажете ог традиционните банери, а рекламираните продукти да се „тагват” към съответното съдържание – фотографии и изображения.

Например, със снимка на спортната кола Ferrari може да се свърже реклама на самолетни билети до италианския град Маранело, където е разположена щаб-квартирата на автопроизводителя, услуги за автомобили под наем и под.

Финландците наричат новия тип реклама «павилионна», намеквайки за малките търговски обекти от този тип. Ако види символа «К» при някакво изображение, потребителят просто поставя показалеца на мишката върху него, за да прегледа рекламираните с него продукти. След което може да избере един или друг линк за повече информация или извършване на покупка.

При продажба на рекламираните стоки през «павилионите», компанията Kiosked, собственик на търговската марка и владетелят на авторските права на изображението (съдържанието) получават определен (скромен) процент. В помощ на рекламодателите Kiosked откри уеб библиотека с безплатни изображения. В нея има над 5 млн. снимки на различна тематика, които се свързват с различни реклами. От фирмата уверяват, че изображенията се допълват всекидневно.

По-подробна информация – на сайта на компанията.

Източник: Ройтерс.