Стройните хора се хранят преимуществено с плодове, ядки, салати на обяд, а за закуска наблягат на мюсли и млечни каши. Освен това, те много рядко пропускат сутрешния прием на храна. Такива поне са данните, получени от анкета на учени от лабораторията при Корнуелския университет в САЩ.

3_woman_breakfastИзследователи си поставиха за цел да изяснят, как стройните хора успяват да поддържат своето тегло. Те разработиха за проучването си специална онлайн анкета и я предложиха за попълване на хора с тегло и телосложение, влизащи в нормата.

В изследването взели участие 147 души със среден индекс на масата на тялото от 21,7 (нормата е 18,5–24,9), не страдащи от хранителни разстройства. Преобладаващ брой сред тях били жените – 72 процента, като средното им тегло било 61 килограма при среден ръст 168 сантиметра. Повечето доброволци, според признанията им, не се придържали към никаква специална диета, като един от десет отбелязал, че никога в живота си не се е опитвал да отслабне. Допитваните водели здравословен начин на живот: около 10 процента от тях се оказали вегетарианци, а 20 процента заявили, че не употребяват алкохол.

И така, какво е всъщност менюто на хората, но които завиждаме за фигурата им.

На закуска стройните хора най-често ядат плодове —51 процента от допитаните закусват именно това. На второ място в менюто се оказали млечните продукти – с тях закусват 41 процента от респондентите. На трето се класирало мюслито с 33 процента.

Също така, на закуска ненапълняващите похапват и хляб (32 процента), яйца (31 процента), различни каши (29 процента). 26 процента от анкетираните си позволяват и кафе след събуждане. Пропускат закуската само 4 процента от респондентите.

За междинна закуска стройните хора отново предпочитат плодове или ядки. Само 10 процента от анкетираните казали, че пият кока-кола, а една трета от респондентите заявили, че употребяват диетични безалкохолни напитки.

Що се отнася до физическата активност, оказало се, че с някакъв спорт от един път до три пъти седмично се занимават 38 процента от стройните хора, а 10 процента твърдят, че никога не са спортували.

Източник: Daily mail