По време на анализа на кадри от убийството на Джон Кенеди през 1963 г. била забелязана загадъчна жена. Тя била облечена в кафяво палто и носела шал или забрадка на главата си (забрадката в руски стил, е причината тя да бъде наречена от журналистите „бабушка”).

Жената държи нещо пред лицето си, което се смята, че е фотоапарат. Тя се появява на много кадри и снимки на атентата. Дори и след стрелбата, когато повечето хора са се отдръпнали от мястото на инцидента, тя остава и продължава да снима. Малко след е уловена на кадър, как напуска района в посока изток, по Елм стрийт.
ФБР отправя молба към неизвестната жена, да съдейства и да предостави снимките, които е направила, но тя така и не се появява. През 1970 г. жена на име Бевърли Оливър обявява пред медиите, че тя е жената с шала, но разказаната от нея история е доста противоречива. Тя твърди, че работила като певица и танцьорка през 1963 г.в стриптийз клуб. В мемоарите си, издадени през 1994 г., Оливър пише, че филмът от фотоапарата й бил взет от федерален агент и повече не го видяла.

Анализатори посочват редица несъответствия в нейната история, като например това, че моделът фотоапарат, с който тя твърди, че е снимала, не е съществувал през 1963 г. Или, че мястото, на което казва, че е стояла, не съвпада с показанията на другите свидетели.И до днес никой не знае коя всъщност е била тайнствената „бабушка” и какво всъщност е правила там.