Странен метален предмет с тегло около 500 грама бе намерен на пода в склад на мебелна компания в щата Масачузетс на 1 декември. На покрива на склада била открита дупка, очевидно направена от странния предмет.

„Не знаем точно, кога и как е попаднало това нещо тук, ние го открихме в 11 часа сутринта „, съобщи служителят от компанията в Michael’s Wholesale Furniture Distributors в Плимут Андрю Макуилямс пред агенция Life’s Little Mysteries.

Загадъчното парче метал по форма и размер прилича на голям кен за газирана вода.

Служители на компанията веднага са съобщили за случая на Федералната администрация по авиация на САЩ (FAA), която изпратила инспектор, за да разследва ситуацията. Много от очевидците предположили първоначално, че въпросният предмет е паднал от прелитащ самолет, но впоследтствие службата FAA изключила тази възможност, според сведения на CBS.

„Все още нямаме яснота, какво е това. Засега можем да правим само предположения“, казва капитанът от полицията в Плимут Джон Роджърс. „Ясно е само, че този предмет, за да пробие покрива, трябва да е летял с много висока скорост“.

Една от хипотезите на специалистите е, че металният предмет може да е паднал от космическото пространство. Колекцията от космически боклук по света вече наброява приблизително 20 000 „експоната” – сред тях има отломки от спътници, и всякакви други чаркове и предмети, понякога съвсем неочаквани, като например, чанта с инструменти, изгубена от астронавт (или поне това, което е останало от нея). Попадайки в земната атмосфера, тези отломки обикновено изгарят напълно, без да достигнат земната повърхност, но има и изключения, и то доста, както се разбира.

Макуилямс съобщи, че представителите на Федералната администрация по авиация на САЩ са „конфискували“ загадъчния предмет, за да го изследват и да определят неговия произход.

Източник: LiveScience; GlobalScience.ru