По случай своето официално стартиране, българската образователна уеб телевизия Знания ТВ организира състезание по английски език, като наградите за победителите са 180 пълни и частични стипендии в най-голямата и успешна верига за изучаване на чужди езици и компютри – Училища ЕВРОПА! Покажете своите знания и спечелете едногодишна стипендия за изучаване на английски език без значение от нивото Ви – стипендиите са за всички желаещи деца, младежи и девойки от предучилищна възраст до горен курс!

Този кръг от състезанието се отнася само за жители на София. Как да поканим състезанието на Знания ТВ и в други градове? Много просто – обадете се възможно най-скоро в клона на Училища ЕВРОПА във вашия град и заявете желанието си, Знания ТВ да организира състезание със стипендии и във вашия град. При достатъчно желаещи, за да се организира едно наистина конкурентно състезание, ще организираме такова и при вас! Координатите на всички бази на Училища ЕВРОПА в България можете да намерите тук – http://www.europeschools.net/learning_centers/learning_ centers.html .

Стипендии и за децата на Перник и Радомир! Повече информация тук!

Каква е разликата между пълните и частичните стипендии?

Стипендиите се разпределят както следва:

І група – предучилищна възраст и І клас100% стипендия върху таксата на Училища ЕВРОПА за съответното ниво. Общо 30 стипендии за двете нива, включени в тази група.

ІІ група – начален курс и начинаещи до V клас включително - 50% стипендия върху таксата на Училища ЕВРОПА за съответното ниво. Общо 60 стипендии за трите нива, включени в тази група.

ІІІ група – ученици от основните училища (V – VII) клас и напреднали30% стипендия върху таксата на Училища ЕВРОПА за съответното ниво. Общо 90 стипендии за петте нива, включени в тази група.

Заб. Всички стипендианти заплащат учебника по английски език.

Кой може да вземе участие в състезанието?

Деца, юноши и девойки от предучилищна възраст до горен курс, които не са или не са били през изминалата година ученици на Училища ЕВРОПА!

В този кръг от състезанието Знания ТВ раздава стипендии само на територията на град София.

Как да вземем участие в състезанието?

Първо, трябва да определите нивото на английски език на участника в състезанието. Това можете да направите на базата на завършени в миналото нива или да ползвате като ориентир този тест http://www.znania.tv/quiz/. Важно е да се разберете приблизителното ниво на английски, защото състезателят  ще бъде изпитан върху него. Внимание – надцените ли нивото си, изпитът ще ви бъде труден, а ако го подцените – се губи смисълът от евентуалното обучение!

В случай, че записвате за състезанието участник в предучилищна възраст или дете, което никога не е учило английски език, имайте предвид, че изпитът ще бъде за определяне на готовността за първо ниво, а не на познанията по английски!

След като се ориентирате за нивото обадете се на екипа за координация на състезанието на телефони  02/ 980 08 12 или 0879 352 734, координатор Ненка Гелева. Там заявете своето желание да се запишете за състезанието и съобщете за кое ниво ще се състезавате. Внимание!  Записвания за участие се приемат до 29 октомври включително!

Екипът за координация ще ви съобщи в кои бази на Училища ЕВРОПА в София Знания ТВ ще раздава стипендии – за повечето нива има осигурени стипендии във всички бази – Младост, Център, Люлин и Надежда, но има и някои нива, които не се предлагат в единични бази. Ако посочените бази Ви устройват, запишете участника и поискайте точна информация за часа и стаята, в които ще се проведе изпита за вашето ниво.

Всички изпити ще бъдат проведени в Сертификатния център на Училища ЕВРОПА на ул. „Княз Борис I” 135 (ъгъла на ул.“Пиротска“ и ул. „ Княз Борис І“) на 30.10.2010.

Как ще бъдат определяни победителите?

Тестовете ще бъдат проверявани от специална изпитна комисия, включваща представители на Знания ТВ, Училища ЕВРОПА и Европейски Център за Обучение и Квалификация. Стипендиите са минимум по 12 на ниво, за някои нива и повече. След проверка на тестовете и класиране на победителите, всички резултати от състезанието ще бъдат изнесени на страницата на Знания ТВ, а на спечелилите стипендии ще се обадим лично.

УСПЕХ НА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ!

Регламент на състезанието:

1. Изпитната комисията има последната дума върху резултатите от изпита и нейните решения не се оспорват.

2. Ако двама състезатели имат еднакъв брой точки, се взима като предимство редът на записване на състезателя.

3. На състезателите ще бъде съобщен само крайния резултат, изпитните листа остават на съхранение в Знания ТВ, но няма да бъдат предоставяни на състезателите след изпита.