От днес до 15-и декември в Националния дворец на културата ще се проведе Софийският международен панаир на книгата. Повече от 200 изложители,десетки български и чуждестранни писатели,три сцени и четири етажа, изпълнени с книги. Съпътстващата културна програма на панаира ще се провежда всеки ден в специално изграден литературен кът на 3 етаж в НДК.

plakat-panair-2013

На 11 декември в 20.00 часа ще станат известни носителите на годишната награда на асоциацията „Златен лъв“. В рамките на Софийския международен панаир ще се състои и първият Софийски международен литературен фестивал. Идеята е той да се състои ежегодно и да се превърне в най-представителния литературен форум у нас, събиращ автори от всички страни. Всяка година международното участие в събитието ще има различен регионален акцент.
За първото издание на фокус са Балканите. Мраморно фоайе в НДК ще се превърне в литературна сцена за писатели, преводачи, читатели от осем балкански държави – България, Румъния, Сърбия, Босна и Херцеговина, Словения, Хърватия, Македония, Гърция. Специално за фестивала в София пристигат Михайло Пантич от Сърбия, Анте Томич от Хърватия, Дан Лунгу от Румъния, Владимир Арсениевич от Сърбия, Алеш Дебеляк от Словения, Ненад Величкович от Босна и Херцеговина, Гоце Смилевски от Македония, Димитрис Нолас от Гърция. За участие във фестивала идват и живеещите в чужбина български писатели Захари Карабашлиев, Мирослав Пенков, Капка Касабова.

Book-4Най-хубавият подарък за Коледа си остава книгата, така че не се колебайте – отидете и изберете нещо за любимите ви хора.
Работно време: от вторник до събота, от 10:00 до 20:00 часа; неделя от 10:00 до 17:00 часа.