Корейската компания Samsung подаде заявка в американското управление за търговски марки и патенти USPTO за регистрация на поредния си иновативен продукт. «Мобилният комуникационен терминал с ароматична функция», разработен от инженерите на компанията е преминал успешно проверките и корейците вече имат патент за своето изобретение.

Новата джаджа представлява смартфон с функция на ароматизатор. В телефона е вградена пластина с пореста структура. По време на зареждане на устройството тя се нагрява и отделя приятен аромат. Вероятно тези парфюм-телефони ще бъдат произвеждани в две версии – със сменяеми касети и с вградени резервоарчета, в които просто да се добавя концентрат. Съществува и опция за втората версия смартфони да бъдат използвани като флакони със сълзотворен газ за самозащита.

Изненадите не свършват дотук. Любителите на аромати ще могат да настройват аромасмартфоните си да изпускат различни, персонални ухания за определени от тях входящи позвънявания, както и да променят интензивността на телефонния аромат в зависимост от важността на позвъняването. Засега не е ясно, дали Samsung планира масово производство на «миришещите телефони» или ще се ограничи само до лимитирани серии.