Платформата за финансиране на творчески проекти Kickstarter започна набирането на средства за организиране на производство на акустичната система People People.

Новостта се отличава с минималистичен дизайн. Благодарение на прозрачния корпус, изготвен от закалено стъкло и алуминий, системата, по замисъла на проектантите, може да се впише във всеки един интериор.

Устройство е снабдено с усилвател, два 3-инчови високоговорителя и 6,5-инчов субуфер. Предвидени са два аудиовхода и USB-порт. Диапазонът на възпроизвежданите честоти е от 35 Хц до 20 кХц.

Според авторите на проекта, системата обезпечава високо качество на звука. На лицевия панел има регулатори за високите и ниски честоти, и за нивото на звука.

Авторите на проекта разчитат да привлекат не по-малко от $120 хиляди; още в момента на обявяване на проекта били събрани почти $50 хиляди. До крайния срок за набиране на средства остава около месец и половина, така че инициативата има всички шансове на успех.

Ако всичко върви по график, доставките на прозрачната аудидосистема People People ще започнат през април следващата година. Цената ще е $460 за сглобена система и $360 във вид на комплект «сглоби си сам».

Kickstarter е иновативна платформа, която от началото на съществуването си през  април 2009 г. досега е финансирала повече от 30 000 творчески проекта. В сайта могат да се публикуват всякакви проекти – за филми, игри, музика, изкуство, дизайн и технологии, като най-амбициозните, иновативни и творчески от тях успяват да съберат достатъчно пряка подкрепа и съответно – финансиране.

Източник: Kickstarter.