На 11 септември в Училища ЕВРОПА-Плевен връчиха сертификати на Университета Кеймбридж на свои възпитаници.

На официална церемония, състояла се в художествена галерия „Илия Бешков”, над петдесет млади плевенчани получиха престижните документи. И тази година, освен гимназисти, студенти и работещи, на изпит имаха възможност да се явят и по-малките възпитаници на веригата. Това е възможно благодарение на оторизацията на Училища ЕВРОПА като вътрешен изпитен център на University of Cambridge ESOL Examinations. По този начин в Плевен вече се провеждат Young Learners Examinations (YLE), Key English Test (КЕТ), Preliminary English Test (PET), First Certificate in English (FCE), Certificate in Advanced English (CAE), Certificate of Proficiency in English (CPE), които покриват пълната гама от възрасти и нива при изпитите и сертификатите по английски език.

Притежаването на такива сертификати е авторитетно доказателство за високо  ниво на владеене на английски език. За успешното явяване на изпитите са необходими сериозни практически умения по английски език и добра подготовка по формата на изпита. За качеството на работа в Училища ЕВРОПА говорят резултатите: на юнската сесия 2013 в изпитния център BG015 ECET – Europe Schools се явиха близо 1200 кандидати, от които 200 в Плевен. От оповестените резултати става ясно, че възпитаниците на Училища ЕВРОПА-Плевен имат 100% успеваемост на юнската сесия на University of Cambridge ESOL Examinations!

Екипът на Училища ЕВРОПА-Плевен е убеден, че обучаемите, които получиха своите сертификати на 11 септември са сред най-будните и конкурентноспособни деца на града. Защитените със сертификат на Кеймбридж езикови умения са предимство, което ще им служи през целия живот както в професионален, така и в личностен план.