Ефективен способ да намалите теглото си е да ядете повече от определени видове плодове всеки ден. Най-малкото, това ще ви помогне да не качвате излишни килограми, дори ако запазите обичайното количество калории, които приемате през деня. Това твърдят учени от университета Харвард.

147003991_XSСпециалистите в областта на храненето твърдят: тайната се крие във флавоноидите. Именно тези естествени вещества, съдържащи се в някои зеленчуци и плодове, могат да ви помогнат да намалите наднорменото си тегло. Изследователите смятат, че те са способни да променят активността на много ферменти в обмяната на веществата.

Учените се убедили, че хипотезата им е наистина вярна в хода на дългогодишно изследване. В течение на 25 години те извършвали наблюдение на 125 000 души на възраст от 27 до 65 години, проследявайки менюто, хранителните им навици и промените в теглото.

Оказало се, че повишеното съдържание на флавоноиди в менюто, както и на антоцианини и флавоноли, сдържащи се най-вече в боровинките, ягодите, ябълките, крушите и портокалите, имат най-благотворен ефект върху фигурата. Една чашка от изброените плодове на ден намалява теглото със 100 грама за четири години. Ако те влизат в менюто ви пет пъти в седмицата, без да променяте обичайното си меню, то можете да намалите теглото си с половин килограм за същия период, без да полагате други усилия.

По този начин съдържащите природни флавоноиди продукти са способни да ви помагат да контролирате теглото си. А ако ги консумирате в съчетание с диета и/или занимания със спорт, можете да се надявате на още по-добър и бърз резултат.

Източник: The Telegraph