Палеодиетата събра небивала популярност за кратко време в много страни по света, връщайки ни в каменния век (само по отношение на храната, разбира се).

670_0_2267928_373977Според специалисти, тази диета не само помага да се отървете от излишните килограми, но и подобрява цялостното здравословно състояние на вашия организъм.

Палеодиетата, известна и като диетата на пещерния човек, представлява меню, основано на хранителните навици на нашите предци от каменната ера.

Какво е менюто, поднасяно преди хилядолетия в пещерите?

Менюто се състои от постно месо, птици, риба, яйца, плодове, зеленчуци, ядки и кореноплодни растения.

294ad95516751b96fddaedb03ac6c14dПоклонниците на тази диета не консумират млечни продукти, зърнени, бобови, картофи, рафинирана захар и обработени меса. Всъщност хард привържениците на диетата напълно се отказват от обработените хранителни продукти. По думите на Лорен Корден, професор в Университета в щата Колорадо, такова хранително меню е оптимален вариант за тези, които искат не само да намалят теглото си, но и да поддържат добро здравето си.

Клинични изпитания са доказали, че палеодиетата помага за намаляване на риска от сърдечносъдови заболявания, за стабилизиране на кръвното налягане, премахване на огнищата на възпаление в организма, намаляването на досадното акне, и разбира се, избавяне от излишните килограми.

Специалистите твърдят, че с помощта на подобна диета можете в много кратки срокове да вкарате здравето и килограмите си в норма.

Преимуществата:

Палеодиетата съществено се отличава от другите диети. Може да се каже дори, че това не е диета, а подобрено меню. Тук няма гладуване. Трябва просто да се придържате към определен списък продукти и да избягвате вредната храна.