С успех се увенча деветгодишният ремонт на най-стария компютър във Великобритания, извършен от двама британски инженери — Роджър Холмс и Род Браун. Най-накрая те успяха да пуснат компютъра, произведен в началото на 60-те години на ХХ век. Машината, известна под името Flossie, притежава впечатляващи габарити — 6 на 6,5 метра, а теглото й е половин тон.

В 1962 година Лондонският университет се сдобива с апарата срещу 250 хиляди фунта стерлинги или повече от 400 хиляди долара, като предназначението му е да извършва  електронна обработка на резултатите от изпитните работи, а също и да разпечатва сертификати. След като поработил здраво доста години, Flossie бил продаден на група студенти, а след това сменил още дузина собственици, докато накрая попаднал при инженерите от графство Кент. Специалистите възнамеряват да предадат реставрирания компютър на някой от музеите в страната.

В момента най-старият (действащ) в света компютър извършва всички операции, за които е бил и създаден. Продължителният ремонтен процес завършил с възстановяване на паметта на машината до 12 килобайта, колкото е имала и през 1962 г. «Тази машина е уникален исторически артефакт, отбелязва Роджър Холмс. — Голямата значимост на този компютър се състои в това, че с негова помощ могат да се направят нагледно паралели с много от съвременните технологии. Освен това, винаги е любопитно да се разбере, какво са представлявали компютрите от 60-те години – мнозина дори не знаят, че тогава те са били с такива огромни размери. Много е важно и това, че най-старият компютър и занапред ще работи, както някога».