Компанията Kingston представи флашката DataTraveler HyperX Predator 3.0 с капацитет 1 ТБ.

Предишната флаш памет на Kingston – HyperX имаше обем от 64 Гб. Преди година това изглеждаше впечатляващо постижение. При сегашните темпове на развитие на технологиите е обичайно всяка година капацитетът да се удвоява, но малцина са очаквали от Kingston да представи флаш памет, която да превъзхожда четири пъти модела от миналата година.

Въпреки огромния капацитет, Kingston успява да запази скромните размери на флашката – при 64GB DT HyperX те бяха 2.95 x 0.92 x 0.63 инча. При Predator те са: 2.83 x 1.06 x 0.83 инча.

Производителността на флаш паметта Predator е напълно сравнима с показателите на SSD дискове: четене 240MB/s, а запис – 160MB/s. Това позволява не само да се съхраняват големи обеми информация, но и всичко да става много бързо.

Първоначално Predator ще излезе на пазара във версия от 512 ГБ. Моделът с 1 ТБ ще бъде пуснат по-късно, но пак в рамките на първото тримесечие на тази година. Все още не е известна съществена част от информацията, интересуваща потенциалните потребители, а именно – цената.

Източник: Techgage.com