С приближаването на коледните празници компанията «Microsoft» проведе поредица от анкети в няколко европейски държави, като основният въпрос беше, какво е най-добре да подарите за Коледа на най-близкия си човек?!

top-10-gadgets-gifts-for-2012-christmasЕдва ли ще се учудите, с оглед на факта, кой провежда допитването, че според получените данни от анкетите, най-хубавият подарък би бил някакво техническо устройство. Този факт се потвърждавал от данните на компанията за постоянно нарастване на потребителското търсене на всякакви джаджи. В проведените изследвания 56 процента от анкетираните били представители на силния пол, а 44 процента – на нежния.

Данните от допитванията потвърдили предварителните очаквания на компанията, тъй като 78 процента от анкетираните се оказало, че смятат, че най-добрият подарък е някакво устройство. Трябва да се отбележи, че в анкетите само 54 процента от младите мъже и 38 процента от жените са били напълно уверени за какво ще похарчат парите си, но за мнозинството проблемът е в избора на конкретния модел, а не в някакво принципно колебание. Около 25 процента от допитаните заявили, че не виждат някаква разлика между моделите на съвременните джаджи.

36 процента от участниците в анкетите казали, че разчитат на избора на техническо устройство на съветите на продавачите, а други 33 процента смятат, че е по-добре да се доверят на „разбиращ” приятел.

Да припомним, че според детския рейтинг за най-хубавите подаръци за миналата Коледа, съставен в САЩ, най-очакван подарък беше iPad, за който гласуваха 48 процента от децата на възраст от 6 до 12 години.

Според тазгодишните изследвания, 39 процента от американските деца искат за Коледа игровите приставки Wii U. Други 36 процента очакват от Дядо Коледа популярния все още iPod, а останалите 33 процента от анкетираните искат легендарния iPhone. Добрата новина е, че електронните книги също са в листата на най-желаните подаръци за Коледа.