Недалеч от Мадрид ще бъде построен най-големият в Европа развлекателен комплекс. Инициатор на проекта е американският милиардер Шелдън Аделсон, собственик на корпорацията Las Vegas Sands, съобщава Guardian.

Стойността на проектираните казина и развлекателни заведения  в комплекса EuroVegas се оценява на 9.8 млрд. евро. Строителството на новия комплекс ще позволи създаването на хиляди работни места, но мнението на местните жители е разделено по повод проекта. Някои смятат, че EuroVegas ще способства за ръст на престъпността и проституцията.

Според плановете Las Vegas Sands, първата част от комплекса, която ще се състои от четири отделни съоръжения, ще отвори врати през 2017 г. Тя ще включва хотелска база за три хиляди души и няколко игрални заведения.

В окончателния си вариант EuroVegas ще се състои от 12 хотела, няколко казина, конферентни зали, три площадки за голф, кинотеатри и търговски центрове.

Център на комплекса ще стане 250 метров небостъргач, състоящ се от две кули. Така в EuroVegas ще се появи копие на Таймс скуеър в Ню Йорк. Планира се строителството на комплекса да завърши за 18 години.