В четвъртък, 22 април е откриването  на IV-то издание на “Международен детски фолклорен фестивал – София”.

DSC_2961-plamacheЕжегодният проект се реализира от сдружение „Международен детски фолклорен фестивал – София” с изключителната организационна подкрепа на създателите и хореографите от детско-юношески танцов ансамбъл „Пламъче” в София. Форумът успешно изпълнява своята мисия да запази и покаже традициите както на българския автентичен фолклор под формата на танц, носии, традиционни обичаи и игри, вплетени в хореографията, така и на чужди детски групи от цял свят, представящи автентичен и обработен фолклор от своите страни.

AlbaniaТрадиционно и тази година фестивалът ще се развива на няколко сцени, разположени в различни райони на София. Откриването на 23 април ще се състои по традиция на откритата сцена в район Младост, срещу сградата на общината там. На 24 април децата участници ще се изявяват на открита сцена на площада в село Бусманци. На 25 април изявите ще бъдат на лятната естрада в Борисовата градина и в читалището в село Бистрица . Финалът на 26 април ще е с дефиле през центъра на столицата и концерт в Борисовата градина. Всички изяви и в четирите дни са с вход свободен.

Mali Gronkowianie1Участие в IV-то издание на фестивала ще вземат между 700 и 1000 деца на възраст между 8 и 14-годишна възраст от България и шест други страни. Скоро ще бъде обявена и пълната програма на фестивала с всички участници по дни, часове и сцени на официалния сайт www.festivalsofia.com.

ERA - Serbia

Детски танцов ансамбъл „Ера“ от Сърбия

През 2014 година 4-те сцени в Младост, Бусманци, Бистрица и Борисовата градина събраха над 6000 посетители. Радостната новина е, че преобладаваща част от публиката бяха млади хора на възраст между 17 и 45 години.

Rumania-Doruletul1

До момента положителен отзвук за събитието са дали д-р Цвета Авджиева – кмет на район Младост, Ивайло Цеков – кмет на район Искър, Николай Гюров – кмет на с. Бистрица, Министерство на културата, Словашко посолство, Посолството на Полша у нас, Полски културен институт, ЦИОФФ България, както и от всички български и чуждестранни групи, участвали във фестивала.

KUD GAJRET BiH 9

Пълната програма на фестивала с всички участници по дни, часове и сцени можете да намерите на официалния сайт www.festivalsofia.com.