“Канкун” е последната пиеса на Жорди Галсеран Фере – каталонски драматург, сценарист, преводач. Пише пиеси от 1988 година и ги поставя сам с любителски трупи. През 1995 г. две от пиесите му – „Верига от думи” и „Дакота” – печелят няколко театрални награди и започват да се поставят на най-престижните испански сцени.

gallery_31121“Канкун” е един истински психотрилър, но не на малкия екран, а на театралната сцена. Не се плашете, ужасът е размесен и с доста хумор. Историята е за  две двойки, избрали да прекарат заедно почивката си в курорт в Мексико. Интригата се заплита от въпрос, поставен на шега: Какво би станало, ако всяка от героините бе избрала на времето мъжа на най-близката си приятелка? Галсеран Фере изследва човешките взаимоотношения, а персонажите му непрекъснато се променят до самия край на спектакъла. Актьорският квартет включва Ирини Жамбонас, Христо Мутафчиев, Искра Донова и Ивайло Христов.

Режисьор: Бина Харалампиева
Сценография и костюми: Петя Стойкова
Музика: Асен Аврамов
Превод: Нева Мичева

Можете да гледате постановката „Канкун“ на 11 и 25 декември от 19.00 часа на голяма сцена на Малък градски театър зад канала.