Индийската корпорация „Micromax Mobile“ е лидер в областта на мобилните телефони в Индия, но сега смята да отправи предизвикателство към световните сили в бранша.

yu-yutopiaКомпанията е известна досега на пазара с успешното си програмно обезпечение, мобилни приложения и достъпните смартфони от марката «YU», но преди броени дни ръководството на корпорацията обяви, че ще пусне на пазара „необикновен смартфон от премиум клас“, който ще се казва „Yu Yutopia“. Според неофициални сведения, това ще бъде един от най-мощните смартфони на световния пазар.

Корпорацията „Micromax Mobile“ от доста години произвежда нискобюджетните смартфони „Yuphoria“, „Yureka“ и „Yunique“, които са добре познати на пазарите в Азия и Латинска Америка, а за успеха на сравнително качествените апарати спомага и цената, която не надвишава 150 долара.

Но новият смартфон „Yutopia“ ще бъде от съвсем друг клас, както обещават разработчиците – нещо невероятно мощно и конкурентно. Създателят на компанията „Micromax“ Раул Шарма, е изключително горд от новия продукт и дори написа в профила си в Туитър, че този смартфон от ново поколение ще стане най-продавания на пазара и че в скоро време подготовката за пуск на производството на Yutopia ще бъде приключена.

Според непотвърдени сведения, индийският супер смартфон ще е с 5,2 инчов HD дисплей с резолюция 1440 на 2560 пиксела, модул 4G и операционна система Андроид 5.1.1, камерата на смартфона ще е с 21 мегапикселова матрица и LED-светкавица и също такава фронтална камера. „Yutopia“ ще разполага с 8-ядрен процесор с тактова честота 2 ГХц, оперативна памет 4ГБ, а за съхранение на всевъзможни файлове, многочислени приложения, игри и снимки са предвидени 32 ГБ място.

Разбира се, докато Yutopia не бъде представен официално, не може да се съди за достойнствата му и недостатъците, но анонсът вече предизвика сериозен интерес на световните пазари.