През уикенда Училища ЕВРОПА и Изпитен център BG015 ECET-Europe Schools организираха среща-презентация на изпитите Cambridge English в столицата.

Събитието се проведе в залата на хотел „Св. София“, ул. Пиротска 18, в близост до централата на Училища ЕВРОПА в София.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ръководителят на Изпитния център BG015 ECET-Europe Schools Боян Савчев

На срещата присъстваха ръководителят на Изпитния център BG015 ECET-Europe Schools Боян Савчев и преподаватели от Училища ЕВРОПА. Пред събралото се множество в г-н Боян Савчев представи възможностите и предимствата, които всяко дете може да получи при явяване на тестове на Кеймбридж за деца и получаване на сертификат от тази престижна институция в най-ранна възраст. Притежаването на сертификат на Кеймбридж е голямо предимство, независимо дали става въпрос за кандидатстване за работа, обучение или живот в чужбина. Той е удостоверение за Вашите езикови умения, признато от учебни заведения, университети, работодатели и правителствени организации в целия свят.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAКои и колко са всъщност сертификатите на Кеймбридж?

  • YLE (Young Learners English Tests) са сертификати на три нива Starters, Movers, Flyers. Тези първи сертификати мотивират децата по пътя им в усвояването на езика.
  • За учениците са Key English Test for Schools (KET for Schools) и Preliminary English Test for Schools (PET for Schools)
  • За учениците от гимназиалния курс и възрастните:
  • КЕТ (Key English Test) – Показва способност за общуване на езика в ежедневни ситуации и добра основа за усъвършенстване. Дава възможност за работа, обучение и пътуване.
  • PET (Preliminary English Test) – Демонстрира квалификация на средно ниво, която дава възможност за работа, обучение и пътуване.

И, разбира се, най-известните и търсените са трите:

  • FCE (First Certificate in English) – Доказва способност да се използва езикът на ниво над средното за работа и обучение.
  • CAE (Certificate in Advanced English) – Квалификация на високо ниво, която дава възможност за работа и обучение в над 3000 университета, компании и държавни учреждения.
  • CPE Certificate of Proficiency in English – Най-високо ниво на владеене на езика.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAСлед презентацията всички желаещи получиха възможност, в неформална обстановка и на чаша кафе, да получат лично отговор на всички въпроси по темата.