Всички деца очакват Коледа с нетърпение. Защото е празник, защото става весело, всички са усмихнати и щастливи. И заради подаръците, естествено.

rb1465Аз свързвах Коледа с книгите – това беше най-големият и най-очакваният подарък от мен. Започвах чакането още през лятото, когато борехме скуката и свободното време с четене (и игри навън, разбира се). Разменяхме си книги и бяхме ревностни абонати на местната библиотека, като с течение на времето научавахме наизуст на кой рафт какви книги има и търсехме с очи празните места, на които стояха най-търсените романи и които постоянно пътуваха насам-натам и щом се появяха, се чувствахме все едно сме уцелили джакпот. Хубавите книги на времето бяха кът, опашките пред книжарниците – обичайна гледка. Знаех, че майка ми още от лятото започва да се реди на тези опашки и да крие една по една книги в гардероба за Коледа. Знаех и къде точно и се борех месеци наред с изкушението да разгледам поне какви книги ме очакват за празника.

И сега съм изкушен да открехна вратата за вас към една онлайн книжарница, която може да стане и вашата книжарница. Макар и да носи името Еnglish Book Centre и вече да се е наложила на пазара като основен вносител на учебници и учебни помагала на световно известното издателство Macmillan ELT, от декември 2016 година в нея вече ще можете да откриете много повече, отколкото очаквате.

И, разбира се, Коледният дух ще бъде с вас – през целия месец декември. Защото, каквото и да ми говорите, най-хубавият коледен подарък си остава книгата.