На международно състезание, проведено от британската организация Trust for Sustainable Living, български ученици спечелиха специална награда за есе на английски език на тема „Какво означава за вас „устойчивото развитие“ и какви мерки трябва да предприеме обществото за постигането му“, пише сайтът nationalgeographic.bg.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAВъзпитаниците на 128 СОУ “Алберт Айнщайн” в жк Младост, София – Надежда Димитрова и София Диамандиева се състезаваха с ученици от 70 държави в света и спечелиха специална награда от конкурса. Те са сред официално поканените участници в международен ученически дебат на тема „Устойчиво развитие“ и в церемония по връчване на наградите, които ще се състоят в Хамстед, Великобритания от 7 до 11 юли, 2014 г. На този международен форум учениците ще имат възможност да споделят своите креативни идеи с връстници от всички краища на света, да обменят знания и да почерпят вдъхновение по въпроси, които касаят бъдещето на нашата планета.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAГ-жа Десислава Огнянова, учител по английски език, който подготвя нашите участници е наистина удовлетворена и искрено се надява на финансова подкрепа за пътуването до Великобритания през месец юли. На организирана среща в 128 СОУ, лично г-н Ричард Дамстра, културен аташе към Посолството на САЩ, поздрави победителите.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA