Компанията Google продължава да разширява кръга на потенциалните потребители на създадената през миналата година безплатна платформа Get Your Business Online. Тя има за цел да помогне на малки компании да развият бизнеса си в интернет.

Все още от програмата могат да се ползват предимно американски и канадски компании, но върви неотклонното й разширяване. По данни, събрани от компанията Google, почти 60% от американските компании не са представени в интернет. В същото време 97% от интернет потребителите ползват Мрежата, за да намерят информация за различни стоки и онлайн услуги.

«В близките три години компаниите, които използват интернет, ще се развиват с 40% по-бързо в сравнение с тези, които се откажат от тази опция. С помощта на програмата Get Your Bussiness Online може бързо, безплатно и лесно да се направи сайт за бизнес», отбелязват представители на компанията. С помощта на тази платформа ще може да се създават не само уеб сайтове, но и мобилни версии.

Компаниите, използващи програмата, ще бъдат вкарани в бизнес-списъка на Google. Тоест, те ще присъстват в резултатите от търсенето, в Google Maps, Google+ и в резултатите на мобилните търсения. Компанията обещава регистрация на домейн за бизнеса и търсене на хостинг за него, който ще позволи обслужването на сайта безплатно в течение на година.